Opona

Typ projektu

Novostavba rodinného domu

Nosnou osou stavby je přímá komunikace, která kopíruje nejkratší spojnici mezi západním lesem a příjezdovou komunikací. Kolem osy jsou logicky rozmístěny tři zóny, jež postupně výškově gradují od zóny pracovní přes vstupní a klidovou až po společensko - relaxační zónu orientovanou směrem k lesu. Každé zóně byl přiřazen jednoduchý objem tvaru kvádru, jehož výška skokově narůstá od cesty k lesu, čímž je gradace funkční povahy zón umocněna. Kvádry postrádají vždy dvě v rohu navazující stěny a otevírají se dle charakteru zón k příslušným světovým stranám. Pracovní zóna (dílna) je otevřena ke zpevněné ploše u vjezdu a k zahradě. Zóna se zázemím domu jako je garáž, technická místnost či šatna je otevřena směrem k příjezdové komunikaci a k severní straně. Zóna ukrývající společensko – relaxační prostory se pak otevírá na jižní a západní stranu směrem k lesu. Objem pojímající společensko - relaxační zónu se pomocí velkoformátového zasklení jihozápadních stěn propojuje se zahradou. Jižní část domu a terasy se dá v případě potřeby zastřít pomocí exteriérových screenových rolet. Zajistí tak obyvatelům domu dostatek soukromí a přispívá k tepelné stabilitě vnitřních prostor. Dům je na západě ukončen relaxační zónou s wellness, přímo spojenou s hlavní ložnicí majitelů.

< zpět do galerie

další projekt >

JAK PRACUJEMEVizualizace a VRKONTAKT