Core

Typ projektu

Interiér bytu v činžovním domě

Rekonstrukce bytu s chaotickou dispozicí v cihlovém domě nedaleko centra Prostějova poskytla příležitost k radikální změně stávajícího řešení. Napjatý rozpočet a nevhodně umístěné stávající technické rozvody byly impulzem k volbě silně industriálního stylu. Původní trubní rozvody jednoho z technických jader byly ponechány v prostoru nově navržené hlavní bytové komunikace. V prostoru původní kuchyně byla navržena kancelář. Jižní ložnice s balkónem byla přeměněna na kuchyň a přímo spojena s obývacím pokojem. Okno v obývacím pokoji bylo protaženo až k podlaze a nahrazeno HS portálem vedoucím na terasu vybudovanou na střeše přilehlé garáže v majetku investora. Technické zázemí, toalety a koupelny byly situovány v centru dispozice v rámci výrazného černého objemu. Materiálové řešení pracuje s původním cihlovým podkladem, černou stěrkou, masivním dubovým dřevem a měděnými doplňky. Pracovna, ložnice a dětský pokoj jsou charakteristické stěrkami imitujícími beton. Vybavení bytu je surového rázu, přesto byt díky krémovým podlahovým stěrkám působí útulně a světle.

< zpět do galerie

další projekt >

JAK PRACUJEMEVizualizace a VRKONTAKT